Välkommen till Saxnäs Stuga

post datejuni 3, 2014  •   post categoriesUncategorized  •   post comments number0 comment

Välkommen till Saxnäs Stuga

saxnas_stugor_norrland

Paradiset för den fiskeintresserade, skoterfantasten, längdskidåkaren och naturälskaren.

Här kan du hyra stugor med ett fantastiskt läge vid Kultsjön med vacker utsikt mot Marsfjällen. Passar såväl barnfamiljen, konferensen såsom kompisgänget som vill uppleva Europas sista vildmark.

saxnas_stuga_norrland_3 saxnas_stuga_norrland_4

Natur och Fritid:

Storslagen natur med utsökta möjligheter till jakt, fiske, skoterkörning, längdskidåkning och fjällvandring. Lättillgängliga vägnära fjäll med många vackra sjöar i omgivningarna. Parkera bilen och gör en vandring på Satsfjället eller på Marsfjällen. Eller åk bil upp till Stekenjokkplatån och gör dagsutflykter i området som har goda fiskevatten. Vandra till kåtor och stugor längs vandringslederna som finns ute i markerna. Vintertid är Saxnäs den naturliga samlingsplatsen för skoterkörning och längdskidåkning. Fina skoterleder och skidspår finns från och genom byn. Köp ledbevis för skoteråkning och spårpass för skidåkning. Du får inte heller missa att pimpelfiska röding på Kultsjöns is!

saxnas_stuga_norrland_skotersaxnas_stuga_norrland_pimpelfiske

Kultur och Nöjen:

Fatmomakke den samiska kult- och kyrkoplatsen ca 3 mil nordväst om Saxnäs. Ricklundgården i Saxnäs ett konstmuseum som gästas av konstnärer från när och fjärran. Norgefarargården i Klimpfjäll är också ett populärt utflyktsmål.

saxnas_stuga_norrland_2 saxnas_stuga_norrland_1

Vägbeskrivning/Kommunikation

9 mil nordväst om Vilhelmina, ca 35 mil från Umeå. Ca 4 timmar bilresa från Umeå, Östersund och Örnsköldsvik. Ca 3 timmar från Arlanda, flygresa + bussanknytning. Närmaste flygplats finns i Vilhelmina, ca 1 timmes bilfärd från Saxnäs. Närmaste tågstation hittar du i Umeå eller Östersund ca 4 timmars bilfärd från Saxnäs. Buss går ända fram till Saxnäs.

Affärer:

Hos lanthandeln i Saxnäs finner ni bensin och diesel. De är även ombud för apoteket, systemet och posten. Lokal slöjd och hantverk hittar du i butiken Fjällslöjd i mitten av byn.

Resturanger:

Saxnäsgården och Marsfjäll Mountain Logde har sina restauranger öppna i princip året om. Alltid bra att boka bord. Sommartid finns även snabbmatskiosk vid Trappstegsforsen och caféer i närområdet.

Övrigt:

Närmaste alpina skidanläggning finns i Klimpfjäll vilken är en familjevänlig slalombacke ca 3 mil väster om Saxnäs som öppnat ännu en skidlift säsongen 2015. Från Saxnäs är det 1 timmes bilfärd till legendariska Kittelfjäll vars utförsåkning och särskilt offpiståkningen är vida känd. Telia är den mobiloperatör som har täckning i området